Wat is een goed letselschadebureau?

Door een ongeval of ongeluk heeft u letselschade opgelopen. Omdat hetgeen u is overkomen de schuld is van iemand anders, kunt u een schadevergoeding claimen voor alle geleden schade. Het vorderen van schadevergoeding is een ingewikkelde zaak waarvoor kennis op verschillende gebieden nodig is. Een letselschade procedure kost bovendien veel tijd. Tijd die u zelf zoveel mogelijk wilt besteden aan uw herstel. Wat is een goed letselschadebureau?

Voor de beste rechtsbijstand kunt u zich wenden tot letselschadebureau B&O Letselschade. Uw zaak kunt u aanmelden via de website, of door te bellen naar 085 – 877 1774.

Een goed letselschadebureau kiezen

Er zijn verschillende soorten letselschadebureaus: Een advocatenkantoor, een rechtsbijstandsverzekeraar en gespecialiseerde letselschadebureaus. Aan de verschillende letselschadebureaus zitten voordelen en nadelen. Uw keuze zal afhangen van meerdere factoren: Hoe ernstig is uw letsel en wat zijn de gevolgen daarvan? Als u ernstig letsel heeft opgelopen waar u lange tijd van moet herstellen, dan zal dit veel kosten met zich meebrengen. U kunt waarschijnlijk enige tijd niet werken en heeft daardoor minder inkomsten. Gederfde inkomsten vallen ook onder de schadeclaim maar zijn vaak moeilijk te berekenen. Naarmate uw letsel zwaarder is zult u een meer gespecialiseerde letselschade expert nodig hebben.

Letselschadebureau kiezen: Advocatenkantoor

In elke stad is wel een advocatenkantoor te vinden en in de grotere steden vaak meerdere. Een advocatenkantoor heeft zich doorgaans gespecialiseerd in procedures op bepaalde juridische gebieden. Zo zijn er advocaten die vooral strafrechtzaken behandelen, echtscheidingen doen en ook advocatenkantoren die letselschade zaken behandelen. Het is verstandig een gespecialiseerde advocaat in de arm te nemen voor uw letselschade zaak. Immers, letselschade is een vak apart en vereist kennis en ervaring op het gebied van medische zaken maar ook financiële en juridische kennis.

Er zijn letselschade advocaten die het Keurmerk Letselschade mogen dragen. Zo’n advocaat is dan aangesloten bij de branchevereniging Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA). Een advocaat die dit keurmerk mag dragen, moet voldoen aan verschillende regels en richtlijnen en wordt regelmatig onderworpen aan onderzoek van diens kennis, ervaring en onafhankelijkheid.

Letselschadebureau kiezen: Rechtsbijstandsverzekeraar

Misschien heeft u een rechtsbijstandsverzekering waarvoor u al jaren premie betaalt. Het lijkt dan voor de hand te liggen dat u uw letselschadezaak door de rechtsbijstandsverzekering laat behandelen. Het voordeel is dat u niet te maken heeft met kosten want u bent verzekerd voor rechtsbijstand. Daar betaalt u nu al die jaren uw premie voor. Er zitten echter ook nadelen aan deze keuze.

Een rechtsbijstandsverzekering heeft er geen belang bij om langdurig te procederen. Dit brengt namelijk veel kosten met zich mee. Daarnaast is het de vraag of de juristen die voor uw rechtsbijstandsverzekering werken wel voldoende kennis in huis hebben voor de behandeling van uw schadezaak. Mocht u overwegen deze route te bewandelen, dan kunt u het beste eerst onderzoeken of er voldoende kennis in huis is. Het kan ook zijn dat uw rechtsbijstandsverzekering uw zaak uitbesteedt aan een letselschade deskundige. Overleg dit van te voren goed.

Letselschadebureau kiezen: Letselschade jurist

Letselschade komt veel voor want een ongeluk zit in een klein hoekje. Kleine ongelukjes kunnen echter grote gevolgen hebben! Er zijn veel letselschade kantoren te vinden door heel Nederland. Op een letselschade kantoor werken voornamelijk juristen die zich hebben gespecialiseerd in letselschade zaken. U kunt hier goed terecht voor advies en bijstand. Een nadeel kan zijn dat een letselschade kantoor over minder kwaliteiten beschikt dan zij u proberen te laten geloven. U kunt onderzoeken of het betreffende kantoor beschikt over het keurmerk van het Register Letselschade. Indien dit het geval is, dan kunt u zeker zijn dat u te maken heeft met een goed letselschadebureau.

Wat doet een goed letselschadebureau?

De letselschade deskundige die u bijstaat in uw letselschade zaak zal een uitgebreid gesprek met u voeren over het ongeval en alle informatie verzamelen over uw zaak. Een letselschade deskundige bestudeert uw zaak, doet onderzoek en wint informatie in. Aansluitend beginnen de onderhandelingen met de wederpartij. Over het algemeen komen partijen er via de weg van onderhandeling uit. Mocht dit niet lukken dan kan een procedure worden gestart bij de rechtbank. Mocht een procedure bij de rechtbank nodig zijn, dan heeft u altijd een letselschade advocaat nodig. Als u aanvankelijk voor een letselschade jurist heeft gekozen, dan zal deze een advocaat inschakelen voor de procedure bij de rechtbank.